Πανσέληνος Αυγούστου στο βυζαντινό ναό της Ομορφοκκλησιάς

galatsilunapiena3

Για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνεται ο βυζαντινός ναός του Αγ. Γεωργίου, γνωστός ως Ομορφοκκλησιά Γαλατσίου, στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν δωρεάν σε αρχαιολογικούς χώρους για την πανσέληνο του Αυγούστου, που φέτος είναι τη Δευτέρα 7 του μήνα.

Συνολικά 93 εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 115 αρχαιολογικούς χώρους με ελεύθερη είσοδο σε όλη την Ελλάδα και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά φέτος ένας από αυτούς θα είναι και η Ομορφοκκλησιά του Δήμου Γαλατσίου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης στις 20:00 θα γίνει ξενάγηση στο μνημείο από αρχαιολόγο του Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να έχουν όλοι την ευκαιρία να θαυμάσουν τις τοιχογραφίες στο εσωτερικό του ναού και τον μαγευτικό περίγυρο, καθώς μέχρι σήμερα ο ναός ανοίγει μόνο ανήμερα της εορτής του Αγίου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη και δεξιοτέχνη στο ούτι, Haig Yazdjian και άλλους μουσικούς, στον προαύλειο χώρο του ναού της Ομορφοκκλησιάς, υπό το φως της πανσελήνου.

Πηγή: e-galatsi.gr
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s